Om Hello Friend

Det personlige Læderværksted
Hos Hello Friend skaber jeg produkter, der kan tilpasses den enkelte kunde, så produkterne bliver personlige for den enkelte. Jeg designer og laver alle produkterne selv i mit eget værksted.

Om mig

Jeg hedder Anita, og jeg er ansigtet og hænderne bag Hello Friend.
Jeg har været kreativ siden jeg var barn, og har bevæget mig rundt i og skiftet mellem mange forskellige kreative hobbies – indtil jeg stødte på læderet.

Og jeg skulle egentligt bare lave et lædercover til en notesbog, men jeg blev fanget….

Hello Friend er en del af vores firma My Red Bag, som er en fysisk butik på Nordfyn, såvel som en webshop.

Hvis du har spørgsmål, kan du altid kontakte os her.

 

Læderarbejde, der blev til Hello Friend

Jeg har altid elsket læder som materiale. Jeg har altid selv elsket at købe læderprodukter, og foretrukket det frem for andre materialer. Jeg havde dog  aldrig selv arbejdet med det, før jeg manglede et omslag til en notesbog.

Jeg var blevet helt forelsket i Traveler´s notebook-systemet, men på det tidspunkt var det ikke noget, jeg nemt kunne få fat i i Danmark eller Europa, så i stedet måtte jeg jo lave det selv.
Det gjorde jeg, og jeg blev så forelsket i at arbejde med læder, at jeg blev nødt til at finde på noget mere at lave!
Med tiden udviklede det sig til at blive Hello Friend og de produkter, der indtil nu er blevet skabt – og mange flere, der kommer i fremtiden.

Læderet er et tidløst materiale

I en verden, hvor alt går hurtigt, hvor meget i mode- og livsstilverdenen hele tiden bliver skiftet ud uden at nå at blive slidt, har jeg lyst til noget andet.

Jeg vil gerne skabe produkter, der er skabt til at blive brugt, og som kun bliver bedre af det.
Jeg vil gerne skabe produkter, der er holdbare, og for nogle ligefrem vil gå i arv til næste generation, lige som jeg selv har arvet læderprodukter fra min mormor og mor. Dét har en værdi, der rækker langt ud over selve produktet, og det giver læderet mig og dig mulighed for at skabe.

Læderet som materiale har evnen til at være nutidigt såvel som tidløst. Det passer ind i de fleste hjem og stilarter – også når din stil og smag ændrer sig.

Bæredygtighed

Vi tænker bæredygtighed så meget om muligt ind i vores produktion og materialebrug.
Læderet i sig selv er i sin brugbarhed et mere bæredygtigt materiale end mange andre, da det holder i meget lang tid, og man dermed ikke har brug for hyppig udskiftning.

Garvningen af læderet er også vigtig for os, da vi ønsker at bruge den metode, der er mindst skadelig for vores omgivelser og os selv.
Garvningen foregår ved producenten inden læderet kommer til os.

Vi producerer de fleste varer, når de bestilles. På den måde undgår vi materialespild og varer, der ligger stille på lagerhylderne, for måske at ende med at blive smidt ud.
Vi bruger vores læderrester til prototyper, mindre produkter og lignende.

Designet

Alle varer fra Hello Friend er eget design.
Designet opstår gennem inspiration, ideer, skitser og til sidst en prototype i læder. Den rettes, tilpasses og laves om, indtil produktet er blevet helt, som jeg vil have det.

Hos Hello Friend går design og funktionalitet hånd i hånd – det ene fungerer ikke ordentligt uden det andet.

Vores designfilosofi er, at funktionalitet er en nødvendighed for brugbarheden, men design og æstetikken er en nødvendighed for lysten til at bruge produktet.

Designet er kendetegnet ved, at det er enkelt og tidløst, så det passer til materialet  og dets lange holdbarhed.

Produktionen

Alle vores varer er håndlavede af mig på vores eget værksted på Nordfyn.
De laves i lækkert, slidstærkt kernelæder, der er vegetabilsk garvet.

Læder, og især kernelæder, har nogle rigtig gode kvaliteter i forhold til holdbarhed. Det er et slidstærkt materiale, og samtidig bliver det flottere og blødere med tiden og i brug.
Læder er et organisk materiale, hvilket betyder, at læderet kan have mærker/ar, som er med til at gøre læderet endnu mere charmerende og give det sjæl (der er ikke store ar eller mærker på læderet).

Over tid vil det give sig og blive blødere. Lige præcis kernelæderet er en meget fast læderkvalitet, så det vil alligevel holde formen. Samtidig får læderet en flot patina, som især ses på lysere læder, der vil få en mørkere tone.

Fra læderet kommer ind på værkstedet gøres alt arbejde i hånden.
Når du bestiller et produkt, bliver det skåret, trykt, syet, samlet, pudset, plejet og pakket i hånden.

Hos Hello Friend er det vigtig for os, at hver enkel vare, vi sender ud ad døren, er unik.
Den er lavet særligt til den enkelte kunde. Den er lavet med hjertet og hænderne, og jeg glæder mig hver gang over, at jeg får lov til at lave produkter til jer.

Hvor kommer læderet fra og hvordan garves det?

Læderet er af europæisk oprindelse. Det kommer fra dyr som har levet i Nordfrankrig og Sydengland.
Klimaet her gør, at der ikke er store insekter, som kan efterlade mærker i huden.
Derudover er dyrene ikke indhegnet med pigtråd, som ellers kan skade dyrene og huden og efterlade sår og ar.

Det læder, vi bruger, er vegetabilsk garvet, dvs. uden chrom eller andre skadelige kemikalier. Det er bedre for vores miljø, klima og for os som forbrugere.