Hvad er en Traveler´s Notebook?

Har du - lige som jeg - fundet ud af, at du har brug for et fleksibelt system til planlægning i din hverdag, så vil en Traveler´s Notebook helt sikkert være noget for dig.

Skriv en kommentar

Tak - jeg har modtaget din kommentar...
Oops! Noget gik galt....skriv hellere end gerne til mig på min mail: info@hellofriend.dk

March 26, 2020

Hvad er en Traveler´s Notebook?

Når jeg siger Traveler´s Notebook kigger det fleste uforstående på mig.... Det kan umiddelbart virke indviklet – især hvis man begiver sig ud i YouTube-Land for at blive klogere – men i virkeligheden er det det mest simple system – og efter min mening, det bedste, når det handler om fleksibilitet.

De dage, hvor en Mayland spiralkalender var nok for mig, er overstået. Da jeg brugte den, gik jeg i skole, og skulle ikke forholde mig til ret meget andet end lektier, fester og fritidsjob, og det passede den helt fint til.
Men hverdagen nu ser noget anderledes ud, og min hverdag består ikke længere kun af mig og hensyn til mine egne aftaler og opgaver, så det kræver et andet system.
Det, jeg har oplevet ved fortrykte kalendere, er, at når jeg køber den, kan opsætningen passe mig nok så fint, men det er ikke sikkert mit liv stadig passer til den opsætning om 3 måneder, og her er en vigtig lektie, jeg har lært:

MIT LIV SKAL IKKE PASSE TIL ET PLANLÆGNINGSSYSTEM – PLANLÆGNINGSSYSTEMET SKAL PASSE TIL MIT LIV!

Og mit liv ændrer sig – og det gør dit sikkert også. Når du skal jonglere arbejde og fritid – og måske har du en familie, du også skal have styr på – er det vigtigt at have et system, der virker.

Hvordan fungerer det så?

Det er det helt fantastiske ved en Traveler´s notebook: Når man skærer helt ind til benet, er det et cover med elastikker i ryggen, der holder notesbøger fast.

Oftest er det simple det bedste…..

 

En kort ordforklaring:

TN = Traveler´s Notebook

Insert = De hæfter/bøger du bruger i din TN

 

Lad os sige, at du har en TN (Traveler´s Notebook) med 4 elastikker i ryggen, hvad skal du så bruge dem til?

Det kunne f.eks. være, at du gerne ville have en årskalender, så kan du bruge en elastik til det.
Så vil du måske gerne have en ugekalender, så du kan få overblikket over din uge, og de aftaler og opgaver, der hører til i de enkelte uger.
Du har måske også brug for en blank insert, så du altid har noget papir på dig, hvis du skal notere dig noget (eller bare har brug for tegnepapir for at beskæftige børnene!) Og på den sidste elastik kan du f.eks. have din madplan med indkøbslisten til ugen.

Og her er det fantastiske ved systemet; hvis du finder ud af, at du f.eks. ikke har brug for madplanen, skifter du bare dén del ud med noget andet, du har brug for, for de enkelte inserts er ikke afhængige af hinanden.
I en almindelig notesbog kan du godt opdele bogen i sektioner, men de enkelte dele af bogen er afhængige af de andre dele.
Med en TN har du det praktiske i kun at have én bog med dig – den er bare mere fleksibel.

En Traveler´s notebook er ikke kun god som planlægningsværktøj – det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan bruge den til!
Er du f.eks. en læsehest, kan du tilegne en TN til noter om de bøger, du har læst – med forskellige inserts til forskellige genrer.

Det samme kan gøre sig gældende, hvis du f.eks. bruger den til noter på jobbet eller studiet. Så kan du opdele dine inserts efter fag/emne.

Er du kreativ? Brug din TN til dine ideer og projekter.

Skriver du dagbog/journal? Opdel dine inserts efter, hvilken type journal/dagbog du har; taknemmlighedsdagbog, små glimt fra hverdagen, mål og drømme osv.

Det eneste du skal have for øje, når du sammensætter dinTraveler´s Notebook er; hvad er dine behov? Og lav så et system, der passer til DIG, og hjælper DIG i DIN hverdag.

Rigtig god fornøjelse.

 

Har du lyst til at kigge nærmere på vores Traveler´s Notebooks, kan du se dem her.

Flere indlæg