Sådan kan du bruge en Traveler´s Notebook til refleksion

I en tid, hvor usikkerheden kan være stor, kigger jeg i dag lidt på, hvordan vi kan bruge en Traveler´s Notebook til at få noget godt ud af en ellers dårlig situation.

Skriv en kommentar

Tak - jeg har modtaget din kommentar...
Oops! Noget gik galt....skriv hellere end gerne til mig på min mail: info@hellofriend.dk

July 23, 2020

Journaling travelers notebook, journaling, travelers notebook, refleksion, daglig refleksion, mette holm,

Traveler´s Notebook til journaling og refleksion

Vi er i en tid, hvor vi alle kan føle os usikre og lidt nervøse for den nærmeste fremtid. Og det er helt ok; vi er på ukendt område, vi er ikke vant til i en sådan grad at slippe en stor grad af vores frihed til at gøre, hvad vi vil, og vi kender ikke konsekvenserne for den krise vi står i. På det område er meget af det ude af vores hænder, og det er ikke noget vi har kontrol over.
Og lige præcis det med kontrollen er måske noget af det, der for mange af os, er sværest - at vi ikke har den lige nu. Og det er bare noget vi bliver nødt til at acceptere, selvom det kan være svært.

MEN der er noget, vi til dels kan påvirke; nemlig hvad vi får ud af denne tid.....

Vi kan vælge at læne os tilbage, forholde os passive, komme ud på den anden side og føle, at vi har mistet en masse tid og muligheder.... Det var den ene mulighed.


Vi kan også vælge at kigge lidt på, hvad vi kan lære af denne tid. Psykolog Mette Holm er fortaler for, at vi kan bruge de negative situationer til at lære af, for i bund og grund er det spild, hvis vi ikke gør det!
Lige præcis de svære situationer og tider, viser os en hel masse om os selv; vores mindset, vores værdier, vores handlinger osv.

Lær dig selv bedre at kende

Hos os snakker vi meget om, hvad vi som samfund skal lære af det her, men vi snakker også om, hvad vi hver især kommer til at tage med fra denne oplevelse. Hvad lærer vi om os selv i processen.

Vi, som forældre, får også tydeligt vist, hvordan vi har opdraget vores børn; er de gode til at tænke på fællesskabet? Kan de sætte sig selv til side for fællesskabet?

Det viser også min mand og jeg, hvor vi måske kan blive bedre til at acceptere og respektere hinanden - om kan vi sætte egne behov til side for fællesskabet (i dette tilfælde familien), og hvordan hjælper vi hinanden bedst muligt gennem en hverdag, der er markant anderledes end den plejer at være?

Nogle gange bliver vi presset ud i situationer, som pludselig bliver et spejl for os og vores liv, men hvis vi vender ryggen til spejlet, ser vi ikke, hvad det kan vise os.

Gennem mange år, har vi været gode til at minde os selv og hinanden om, at vi skal tage tid til os selv og tænke på os selv, og jeg håber, at vi er blevet så gode til det nu, så vi er rustet til at passe på os selv i fællesskabet, så vi yder til fællesskabet, mens vi også passer på os selv, og trækker os lidt, når vi har brug for det.

journaling, journal, travelers notebook, traveler´s notebook, notebook, selfdevelopment, selfcare

Ud af hovedet - ned på papir!

Jeg omsætter bedst tankerne, der flyver rundt i mit hoved ved at få dem ned på papir.

Jeg lever efter talemåden: "Ud af hovedet, ned på papiret" Det giver mig et bedre overblik, og jeg kan få bedre samling på mine tanker.


Og så har jeg opdaget, at jeg ret konsekvent hver morgen, siden krisen for alvor begyndte at påvirke vores hverdag, har skrevet lidt i min journal, inden dag gik i gang. Det har givet mig en god og rolig start, og jeg har været bedre rustet til dagen.

For mit vedkommende foregår det jo selvfølgelig i en Traveler´s Notebook hi hi, men kan jo selvfølgelig være i alle former for notesbøger eller bare på et stykke papir.
Jeg kan allerede nu se, at jeg er blevet opmærksom på flere ting, jeg lærer af situationen end bare for en uge siden, så jeg laver en ny side med jævne mellemrum, og så har jeg en masse guldkorn, når vi kan ånde lettet op på den anden side.

Det kan også være noget, der bliver snakket om over aftensmaden med hele familien - det er også en god måde, at lære vores børn, at der godt kan komme noget godt ud af en dårlig situation.

Hvad lærer du i situationen?

Jeg har samlet lidt inspiration til dig på Pinterest, som kan hjælpe dig igang:

Del meget gerne i kommentarfeltet, hvad du lærer af denne svære situation.

Hvis du har lyst til at følge med i nyheder, tips og ideer til brug af traveler´s Notebook, tilbud og meget mere fra Hello Friend, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet nederst på siden.
Du er også velkommen til at kigge en tur forbi shoppen, hvor du bl.a. finder de håndavede Traveler´s notebooks.

Rigtig god dag, og pas godt på dig selv og hinanden,

Anita

Flere indlæg