Så er det tilbage til hverdagen

Kom godt i gang med hverdagen efter ferien, så nemt som muligt

Skriv en kommentar

Tak - jeg har modtaget din kommentar...
Oops! Noget gik galt....skriv hellere end gerne til mig på min mail: info@hellofriend.dk

August 26, 2019

Når hverdagen starter igen efter en længere ferie, kan det godt være lidt hårdt at komme igang igen. Så hvordan kan man egentligt gøre det bedstog nemmest muligt?
Det er selvfølgelig forskelligt fra familie til familie, men noget af det, der virker for os, og gør overgangen lidt mere flydende, er at gøre det hele så nemt som muligt, og fra starten komme ind i nogle gode rytmer - og så er det også er godt tidspunkt at overveje, om der er nogle vaner, der skal laves om og nogle nye, der skal bygges op.

Så nemt som muligt!

Jeg er stor tilhænger af at gøre hverdagen så nem som muligt - ikke bare efter ferien (dog især efter ferien!), men i det hele taget. Og nemt betyder ikke, at vi går på kompromis med noget, men det handler om at finde ud af, hvordan vi kan ændre nogle ting i vores hverdag, så den bliver nemmere. Når jeg siger nemmere, betyder det simpelt hen, at det frigiver tid til det, der er vigtigt!
Slut med at leve for weekenderne!!

Et eksempel er; jeg er ikke kæmpe fan af madlavning - jeg synes, det bliver en stressfaktor i hverdagen, fordi det tager tid, som jeg hellere vil bruge sammen med mine børn, og så er jeg bare ikke god til at finde på noget spændende- og det ender altid med, at ungerne har ulvetime, når jeg laver mad, så det hjælper jo heller ikke på det!! ha ha

Jeg kan fortsætte med at lave mad hver dag, være irriteret og ende med at skælde ud, eller jeg kan finde en anden løsning.... Og her er der mange muligheder, så dette er blot et par eksempler:

- Bestil mad/måltidskasser fra f.eks Årstiderne, Simple Feast eller lignende

- Uddeleger opgaver omkring madlavning og madpakker

- Brug en dag om ugen f.eks. søndag, hvor du laver madplan, handler og laver mad til fryseren og køleskabet til den kommende uge

- Lav dobbeltportion, når du laver mad, og frys den ene portion, så er der nem mad en anden dag

- Husk at spise rester, så er der nem mad i løbet af ugen

Madplan med indkøbsliste, så det er nemt at handle ind.

Og så er der det der med vanerne....

Dårlige vaner har det med at komme snigende... og det kan være det slet ikke startede som en dårlig vane, men med tiden har udviklet sig til det. Så nu kan det være det er tid til at kigge lidt nærmere på, hvilke vaner vi gerne vil beholde i vores hverdag, og hvilke det er tid til at komme af med.

Jeg har f.eks. perioder, hvor jeg er rigtig god til at få smurt børnenes madpakker om aftenen, og det gør vores morgen så meget mere rolig, hyggelig og nærværende - og så er der de perioder, hvor jeg ikke får det gjort.... og så er morgenerne IKKE rolige, hyggelige og nærværende!
Så en af de ting jeg har i min habit tracker i min kalender er "Madpakker, aften" - det kan også være en alarm på telefonen, en post it på køleskabet eller noget helt andet, der minder dig om at gøre det, indtil det er blevet en vane.

Måske kan det være en hjælp at sætte sig ned med et stykke papir med to kolonner og tænke lidt over:

- Vaner / rutiner, der gør hverdagen nemmere

- Vaner / rutiner, der ikke hjælper hverdagen

Så får vi nemlig tænkt lidt over, hvilke vaner vi egentligt har i vores hverdag, for det er heller ikke altid, man er helt bevidst om det... (er selv mega skyldig i det!!)

Det hjælper altid mig, når jeg får tanker og overvejelser ud af hovedet og ned på papir, så bliver det mere håndgribeligt

Jeg håber, du kommer rigtigt godt i gang med hverdagen igen - og den bliver nem og dejlig.

/Anita

Flere indlæg
Madplaner og meal prep
Jeg har nu 2 skolebørn (Wait, WHAT!!), så hverdagene bliver noget anderledes end det der børnehaveliv.
August 26, 2019
Planlægning af hverdagen
Er din hverdag som du gerne vil have den? Eller er der noget du gerne vil have mere plads til?
August 26, 2019