Planlægning af hverdagen

Er din hverdag som du gerne vil have den? Eller er der noget du gerne vil have mere plads til?

Skriv en kommentar

Tak - jeg har modtaget din kommentar...
Oops! Noget gik galt....skriv hellere end gerne til mig på min mail: info@hellofriend.dk

August 26, 2019

Hvad vil du gerne skabe mere plads til i din hverdag?

Jeg elsker ferier, men jeg er altså også ret tosset med hverdagen - jeg elsker faktisk vores hverdage.
Men den hverdag jeg elsker, er den hverdag vi har nu - ikke den vi have for 3 år siden.... Den var nemlig stresset, presset og tit var jeg i dårligt humør, for jeg følte mig så overvældet - og i konstant underskud!

Hverdagene var hårde, og det tror jeg, at der er rigtig mange (især børnefamilier), der kender til....

Så hvad gør vi anderledes nu?
For det første har vores arbejdssituation ændret sig, og det har selvfølgelig stor indflydelse på vores hverdag. Jeg vil dog vove den påstand, at hvis den ikke havde, ville vi stadig have ændret vores hverdag ved noget, der egentligt virker ret simpelt: planlægning!

Jeg siger det lige en gang til: Planlægning.

Ikke den slags planlægning, hvor alt skal skrives ind i en kalender, og selvom vi godt kan se, at det kniber med tiden, så er det jo sådan vores dage ser ud. Nej, den slags planlægning, hvor det faktisk er dig, der bestemmer over din dag! Det er dig, der bestemmer, hvad den skal fyldes med - det er dig, der prioriterer din tid. Og her kan det godt være du bliver upopulær, især hvis du ligesom mig har lidt tendens til gerne at ville give andre alt det, de forlanger af dig.

Men det, jeg har fundet ud af, er, at hvis jeg altid prioterer andres ønsker og behov før mine egne, bliver jeg sure-mor/kone/veninde, og det har jeg faktisk ikke lyst til.
Jeg vil gerne have overskud, for så er jeg også sjovere at være sammen med for de mennesker, der er omkring mig.

Den ugentlige planlægning er med til at skabe et godt overblik

Sæt dine intentioner for dagen

Det vigtigste spørgsmål du kan stille dig selv er egentligt, hvordan du gerne vil have din dag skal være. Hvis du først har gjort dig bevidst om, hvordan din dag skal være - IKKE, hvad du skal nå - men når du sidder i sofaen om aftenen og kigger tilbage på dagen, hvilken følelse sidder du så med?

Personligt er det altid det første, jeg skriver på mine daglige planlægningssider; så er linjen lagt for dagen, og jeg ved, hvad jeg skal navigere efter. Så er det også nemmere, når jeg begynder at fylde for meget på min dag lige at træde et skridt tilbage og sige; "det passer ikke sammen med mine intentioner for dagen - væk"

Tingene skal jo gøres!

Du tænker måske, at det lyder meget fint, men tingene skal jo gøres! Så det er nok ikke for dig... Så har jeg et spørgsmål: Er du god til at prioritere og uddelegere?
For det er nemlig her nøglen ligger: Hvis du synes, du skal gøre alt selv, bliver det svært at skabe den hverdag, du gerne vil med overskud og tid.

Jeg har selv kæmpet meget med det, for jeg fandt pludseligt ud af, at jeg faktisk havde taget alt for meget på mine egne skuldre!
Nu har jeg opbygget et "system" hvor jeg har fire muligheder, når en opgave, et arrangement, en invitation osv dukker op.

Hvis jeg f.eks. står med en opgave, kigger jeg på de fire muilligheder jeg har, og spørger mig selv:

- Er det en opgave, jeg gerne vil tage mig af? Hvis ja, så accepterer og planlægger jeg den.

- Er det en opgave, jeg gerne vil l tage mig af, men ikke lige nu? Hvis ja, så udsætter jeg den.

- Er det en opgave, jeg ikke vil tage mig af, og jeg ikke synes, skal laves overhovedet? Så afviser jeg den.

- Er det en opgave, som jeg ikke skal tage mig af, men som alligevel skal laves? Hvis ja, så uddelegerer jeg den.

Det er så vigtigt at vide, hvorfor vi gør som vi gør. det øjeblik vi er lidt mere bevidste om vores hverdag, bliver det også nemmere at spotte, når vi får fyldt for meget i den, og dermed ændre lidt.

Jeg håber, du får en dejlig start på hverdagene igen, og fylder dem med lige præcis det, du har lyst til.
Her har jeg delt nogle praktiske tips til, hvordan vi kan gøre hverdagen lidt nemmere.

/Anita

Flere indlæg
Madplaner og meal prep
Jeg har nu 2 skolebørn (Wait, WHAT!!), så hverdagene bliver noget anderledes end det der børnehaveliv.
August 26, 2019
Så er det tilbage til hverdagen
Kom godt i gang med hverdagen efter ferien, så nemt som muligt
August 26, 2019