Feriedagbog i en Traveler´s Notebook

Hvordan kan man lave en rejsedagbog mens man er af sted - men uden det bliver tidskrævende og overvældende?

Skriv en kommentar

Tak - jeg har modtaget din kommentar...
Oops! Noget gik galt....skriv hellere end gerne til mig på min mail: info@hellofriend.dk

August 26, 2019

Min feriedagbog i min Traveler´s Notebook

At lave en feriedagbog eller rejsedagbog kan lyde meget omstændigt, men det behøver det ikke være.

Måske har du set billeder af andres rejsebøger på Instagram, Facebook eller lignende, som virker perfekte med små skitser fra feriestedet, vandfarvemalerier i mini format eller tæt på professionelt udseende lettering, og så tænker du; det kan jeg ikke det der, så en rejsebog er ikke noget for mig.

Og dér tager du helt fejl!

En rejse- eller feriedagbog skal være lige præcis det, du ønsker den skal være; nogle skriver en masse og har næsten ikke andet i, andre tegner og maler, men har næsten ingen ord, og så er der dem, der har lidt af det hele!
Mine rejsedagbøger består af mine fortællinger, små billeder, brochurer, visitkort, børnenes tegninger, bon´er - ja faktisk alt, der har været med til at forme den tur. Og det er faktisk lige præcis det, der i mine øjne gør en rejsedagbog helt unik: du kan indsætte ting fra din rejse, så det ikke kun er en fotobog.

Men hvad skal man bruge?

En pen og noget papir! Så simpelt kan det være.

Hvis du er nervøs for, at det bliver for overvældende - så start simpelt, og hvis du på rejsen finder ud af, at du gerne vil have småting og billeder ind i din bog, så saml dem og gør det færdigt, når du kommer hjem.

Hvis du allerede, inden du tager af sted har en ide om, hvad du gerne vil med en rejsedagbog, så pak efter det, MEN pas på med at pakke for meget "udstyr"; det ender ofte med, at vi slet ikke får det brugt.

Hvorfor skal man overhovedet lave en rejsedagbog?

Det en rejsedagbog kan, som i mine øjne, ikke helt er det samme med et fotoalbum, er, at du kan fange små øjeblikke ikke bare med et kamera, men med dine ord. Du kan mere end tage et billede af de lokale jordbær, der smagte fantastisk - du kan beskrive dem, og dermed senere, når du læser det tage dig selv tilbage til lige præcis dét øjeblik.

En anden grund er, at når vi tager på ferie er vi ofte af sted i en uge eller to, og alle de indtryk vi får på den forholdsvise korte tid, kan være svære at nå at bearbejde. Ved at beskrive dem, og genopleve dem i din rejsedagbog, bearbejder du alle de indtryk du får, så de når at bundfælde sig.

Eksempler fra min rejsedagbog

Jeg har fundet et par eksempler frem fra nogle af mine rejsedagbøger fra tidligere år, hvor mine beskrivelser tager mig tilbage til lige præcis dét øjeblik på ferien.

Uddrag af rejsedagbog fra Kreta:

"Katedralen har de flotteste malerier i de mest livlige farver og guld. Det er enormt flot, og der er en masse at gå på opdagelse i!
Og midt imellem alle turisterne er den lokale kvinde, der går ud ad katedralen, vender sig om ved indgangen og slår korsets tegn for brystet tre gange, inden hun forsvinder ud på pladsen og fortsætter sin dag"

Katedralen i Chania i min Traveler´s Notebook

"Ude i vandet kan man se to kvinder, der dyrker yoga, mens mange går eller løber på stranden. Det er som om stranden har sit helt eget liv om morgenen.
Som varmen tager til bliver der længere og længere mellem morgenens motionister, og i stedet kommer der flere og flere på solsengene, og en ny rytme starter på stranden.
Om et par måneder er det hele ryddet væk, stranden er igen helt sin egen, og der er ro, indtil en ny sæson starter til foråret.
Jeg kigger op, og på stranden kan jeg se og høre G løbe om kap med M og bagefter E. Lige nu er vi også en del af strandens rytme, den strand, der er med til at danne rammerne om vores ferie og vores ferieminder."

Uddrag fra min Traveler´s Notebook, Kreta

Uden rejsedagbogen var der mange af de små ting fra vores ferier, som vi ikke ville huske, men når vi har nedskrevet de små øjeblikke, og vi kan genopfriske dem, er det som at finde små glemte minder.

Det bruger jeg:

Min rejsedagbog er en Traveler´s Notebook med en (oftest) blank insert. De blanke sider giver mig mulighed for at skrive tegne, indsætte billeder og bruge farve uden siderne bliver for overvældende. Ofte ender børnene også med at tegne nogle tegninger i rejsedagbogen, hvilket lige så meget er en del af minderne fra vores ferie.

Her finder du vores Traveler´s Notebooks, og her køber jeg mine blanke inserts til standard TN størrelsen (og nogle gange laver jeg selv min inserts af helt almindeligt hvidt papir).

Har du lavet rejsedagbøger før eller tænker du på at prøve det i fremtiden? Fortæl endelig om dine oplevelser eller forventninger i kommentarfeltet - jeg elsker at høre fra jer.

/Anita

Flere indlæg